CCM

CCM

CCM este prescurtarea de la Country Coordination Mechanism - in Romania: Comitetul National de Coordonare a Programelor Finantate de Fondul Global

Comitetul National de Coordonare HIV/SIDA si Tuberculoza pentru programele finantate de Fondul Global (CNC-FG) s-a constituit conform principiilor Fondului Global, ca si conditie pentru aplicatiile de finantare ale Romaniei, in vederea asigurarii coordonarii strategice a programelor finantate de Fondul Global precum si corelarii acestora cu Strategiile si Planurile Nationale din cele doua domenii: HIV/SIDA si Tuberculoza.

Comitetul National de Coordonare HIV/SIDA si Tuberculoza este o structura multi-sectoriala in care sunt reprezentate institutii guvernamentale, institutii academice, organizatii ale persoanelor care traiesc sau care sunt afectate de HIV/SIDA si Tuberculoza, organizatii non-guvernamentale cu programe in domeniile HIV/SIDA si Tuberculoza, sectorul privat precum si agentii donoare internationale multilaterale sau bilaterale.

Mai multe informatii despre Comitetul National de Coordonare HIV/SIDA si Tuberculoza se gasesc pe site-ul acestuia www.ccmromania-gfatm.com.

Trimestrial, CNC-FG se intruneste cu scopul de a analiza progresele implementarii granturilor HIV/SIDA si TB acordate de Fondul Global si de a rezolva problemele care pot afecta buna implementare a programelor. Minutele intalnirilor CNC-FG pot fi consultate atat pe site-ul www.ccmromania-gfatm.com la sectiunea Rapoarte, cat si mai jos (click pe titlul documentului):