Foto

 • Activitati de instruire a personalului din penitenciare in prevenirea si controlul TB

  Album foto: UIP-TB, ANP, Iulie 2010

  Sub coordonarea Unitatii de Implementare a Proiectelor de Control al Tuberculozei (UIP-TB) de pe langa Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), au continuat activitatile de instruire a personalului din reteaua de penitenciare din Romania in aplicarea masurilor si realizarea interventiilor de prevenire si control TB in randul persoanelor private de libertate.

  Iulie 2010, Copyright foto: UIP-TB, ANP

 • Caravana Sanatatii in judetul Calarasi

  Album foto: Fundatia RAA, Iunie 2010

  Echipa de M&E a Fundatiei Romanian Angel Appeal (RAA) a insotit Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) intr-una dintre caravanele de informare - educare pentru prevenirea si controlul TB in comunitatile vulnerabile si dezavantajate din judetul Calarasi, mun. Calarasi.

  Iunie 2010, Copyright foto: Fundatia RAA

 • Atelierele de instruire educatori organizate de UIP-TB, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sovata 2010

  Album foto IUP-TB: martie 2010

  Unitatea de Implementare a Proiectelor de Control al Tuberculozei (UIP-TB) din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a organizat in perioada 22-31 martie 2010, la Sovata, ateliere de instruire a educatorilor pentru prevenirea TB in penitenciare prin e-learning.

  Martie 2010, Copyright foto: UIP-TB

 • Activitati de prevenire a Tuberculozei, initiate de CPSS la nivelul comunitatilor defavorizate

  Album foto CPSS: Iulie - Decembrie 2009

  Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) desfasoara activitati de prevenire prin educatie pentru sanatate, prin intermediul unor interventii inovatoare, ce privesc maladiile cu impact major asupra sanatatii publice.

  Ianuarie 2010, Copyright foto: CPSS

 • Sesiuni de instruire a personalului medical din reteaua MAI pe tema prevenirii HIV/SIDA, organizate de Fundatia TNT

  Album foto: Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT), februarie 2010

  In cadrul activitatilor HIV/SIDA finantate de Fondul Global, Runda a 6-a, Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT) a organizat la inceputul lunii februarie 2010 sesiuni de instruire pentru personalul medical din reteaua Ministerului Afacerilor Interne (MAI) destinate prevenirii HIV/SIDA in randul persoanelor aflate in aresturi .

  Copyright foto: Fundatia TNT

 • Fundatia Alaturi de Voi (ADV)-programul de informare pentru prevenirea HIV in randul detinutilor

  Album foto ADV: Ianuarie 2010

  In cadrul Programului Initiativa 38, Fundatia Alaturi de Voi (ADV) Iasi desfasoara in 18 penitenciare din tara sesiuni de informare-educare si de instruire a educatorilor intre egali (peer-educators) din randul detinutilor.

  Copyright foto: Fundatia ADV

 • Ziua Mondiala Anti-SIDA, record de participare la Iasi

  Decembrie 2009, Fundatia Alaturi de Voi (ADV) Iasi

  Celebrarea Zilei Mondiale Anti-SIDA, organizata la Iasi de Fundatia ADV a marcat un record in ceea ce priveste numarul participantilor la realizarea funditei umane, comemorative: 4851 persoane, record ce urmeaza a fi omologat de Guiness Book of Records.

  Copyright foto: Fundatia Alaturi de Voi (ADV) Iasi

 • Conferinta pe tema controlului TB, organizata de CPSS si partenerii sai.

  Album foto CPSS: Septembrie 2009

  In data de 2 oct 2009 s-a desfasurat in Bucuresti, la Hotel Ibis-Palatul Parlamentului o intalnire organizata de CPSS in colaborarea cu PNCT. Intalnirea a avut ca scop analiza finala a proiectelor desfasurate prin colaborarea CPSS cu PNCT privind proiectele: Cercetarea Operationala in controlul TB in Romania si Comunicarea pentru schimbarea comportamentelor in controlul TB in Romania.

  Evenimentul a reprezentat pentru coordonatorii tehnici judeteni ai PNCT o oportunitate de a se intalni cu noul coordonator national al Programului de control al TB, d-na Dr. Elmira Ibraim, si de a stabili impreuna prioritatile de interventie in domeniu.

  Septembrie 2009, Copyright foto: CPSS

 • Conferinta nationala ANP de diseminare a rezultatelor Fazei I a Programului TB

  Album foto ANP-RAA: Septembrie 2009

  Unitatea de Implementare a Programelor de Control al Tuberculozei (UIP-TB) din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), impreuna cu Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) au organizat, in 24 septembrie, o Conferinta nationala de diseminare a rezultatelor obtinute in implementarea programului de control al Tuberculozei (TB) in penitenciare.

  Septembrie 2009, Copyright foto: Fundatia RAA

 • Atelierele de pregatire a personalului din penitenciare in controlul TB

  In perioada 3-14 august 2009 peste 120 de persoane, care isi desfasoara activitatea in reteaua penitenciarelor, au participat la atelierele de lucru avand ca tema prevenirea si controlul TB in inchisori, precum si promovarea sistemului de formare profesionala continua prin intermediul modulelor de e-learning.

  August 2009, Copyright foto: Fundatia RAA

 • Conferinta "Pledoarie pentru implicare", 6 mai 2009

  Conferinta "Pledoarie pentru implicare", organizata la initiativa Fundatiei Romanian Angel Appeal si sub Inaltul Patronaj al Doamnei Roberta Anastase, Presedinte al Camerei Deputatilor, si-a propus sensibilizarea si informarea parlamentarilor romani si a factorilor decidenti in legatura cu eforturile de prevenire si control ale HIV/SIDA si TB.

  Iunie 2009, Copyright foto: Fundatia RAA

 • CPSS si abordarea inovatoare a controlului TB in judetul Calarasi

  Album foto CPSS: Iulie - Decembrie 2008

  Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) desfasoara activitati de prevenire prin educatie pentru sanatate, prin intermediul unor interventii inovatoare, ce privesc maladiile cu impact major asupra sanatatii publice.

  Ianuarie 2009, Copyright foto: CPSS

 • Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) si integrarea sociala si profesionala a tinerilor seropozitivi

  Album foto: FDP, Aprilie 2009

  Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) desfasoara activitati si programe menite sa vina in sprijinul copiilor si tinerilor aflati in dificultate. Printre aceste interventii se numara si programele de consiliere vocationala, integrare sociala si profesionala si deprinderea unor abilitati pentru o viata independenta.

  Aprilie 2009, Copyright foto: FDP

 • Implementarea Strategiei PAL in practica medicului de familie

  Album foto: CSMF, Ianuarie 2009

  Centrul de Studii pentru Medicina Familiei (CSMF), in parteneriat cu Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) au organizat cateva sesiuni-pilot de instruire a retelei de medici de familie din doua judete, Dolj si Calarasi, in elaborarea si implementarea Strategiei PAL.

  25 Ianuarie 2009, Copyright foto:Fundatia RAA

 • Seminarul de schimb de experienta intre Fundatiile Alaturi de Voi (ADV) si Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor (FDP)

  Album Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor, noiembrie 2008

  Doua dintre organizatiile care realizeaza programe destinate integrarii sociale si profesionale a tinerilor care traiesc cu infectie HIV/SIDA, au realizat in cursul lunii noiembrie 2008 un fructuos schimb de experienta, desfasurat pe parcursul a 3 zile, la Iasi.

  Noiembrie 2008, Copyright foto:Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor

 • ARAS si interventiile de teren destinate persoanelor care parctica sexul comercial

  Album ARAS, Noiembrie 2008

  Asociatia Romana Anti-SIDA a fost una dintre primele organizatii non-guvernamantale care a abordat si dezvoltat intr-o maniera profesionista si dedicata programe destinate persoanelor care apartin unor grupuri defavorizate, cu risc crescut de infectare cu HIV. Printre acestea se numara si persoanele care practica sexul comercial.

  Noiembrie 2008, Copyright foto:Fundatia RAA

 • Asociatia ACCEPT, promotor al egalitatii de sanse si al combaterii discriminarii

  Album foto: Asociatia ACCEPT, 30 Octombrie 2008

  Inca din 1996, anul inregistrarii sale, Asociatia ACCEPT a promovat si sustinut un dialog deschis si constructiv despre subiectul complex al relatiilor dintre persoanele de acelasi sex.

  30 Noiembrie 2008, Copyright foto:Asociatia ACCEPT

 • Activitati estivale organizate de Fundatia Alaturi de Voi pentru tinerii seropozitivi

  Album foto: ADV, 1 August 2008

  Pentru tinerii seropozitivi, vacanta de vara a adus cu ea activitati educative, diverse si atractive, organizate de Fundatia Alaturi de Voi (ADV) prin cele trei filiale ale sale.

  1 August 2008, Copyright foto:ADV

 • Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) organizeaza caravane de informare-educare pentru prevenirea TB

  Album foto: CPSS, 29 iulie 2008

  Prin organizarea acestor activitati de informare si educare in comunitatile din 19 judete Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) urmareste sensibilizarea populatiilor vulnerabile si a populatiei rroma din zonele sarace sau izolate cu privire la aspecte legate de transmiterea, simptomele si prevenirea tuberculozei.

  29 Iulie 2008, Copyright foto:CPSS

 • Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) a organizat cursuri de instruire a jurnalistilor pe probleme legate de infectia TB

  Album foto: CPSS, 16 iulie 2008

  Aportul mass mediei la modelarea opiniei publice, indiferent de domeniul ales, este incontestabil.Acesta este unul dintre motivele pentru care Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) a inclus pe agenda sa de lucru organizarea unei serii de cursuri pentru Instruirea jurnalistilor in problematica, destul de specifica, a Tuberculozei.

  16 Iulie 2008, Copyright foto:CPSS

 • Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS) sustine implicarea comunitatii in controlul TB

  Album foto: SNSPMS, 15 iunie 2008

  Infiintata in 1992 in cadrul unui program finantat de Banca Mondiala, SNSPMS este una dintre institutiile care se pot mandri cu o lunga traditie de cercetare si formare in domeniul sanatatii publice si a managementului sanitar.

  Copyright foto: SNSPMS.

 • Activitati realizate de Asociatia ARAS, filiala Brasov, destinate grupurilor vulnerabile

  Album foto: ARAS filiala Brasov, 6 Iunie 2008,

  In centrul activitatilor si proiectelor pe care filiala din Brasov a Asociatiei ARAS le realizeaza se afla intotdeauna persoanele vulnerabile si nevoile lor specifice.

  Copyright foto: Asociatia ARAS si Fundatia RAA

 • Asociatia Speranta, Constanta, sau sansa unei vieti normale pentru tinerii seropozitivi

  Album foto: Asociatia Speranta. 4 iunie 2008

  Infiintata in Constanta, in cursul anului 1990, este prima organizatie nonguvernamentala din domeniul HIV/SIDA.Obiectivul principal al activitatii acestei asociatii este acela de a asigura o viata cat mai aproape de normalitate copiilor / tinerilor infectati cu HIV si in acelasi timp orfani / abandonati.

  Copyright foto:Asociatia Speranta, Constanta

 • Fundatia "Inima de Copil", Galati

  Fundatia "Inima de Copil" a fost infiintata in decembrie 1996, la initiativa unui grup de voluntari romani, avand misiunea de a acorda suportul necesar copiilor si tinerilor aflati in dificultate, precum si familiilor acestora, imbunatatind calitatea vietii lor si crescand sansele de integrare sociala a acestora.

 • Institutul National de Pneumoftiziologie "Prof.dr. Marius Nasta"

  9 mai 2008

  Institutul "Marius Nasta" reprezinta o unitate medical de referinta in efectuarea studii si cercetari in toate problemele legate de tuberculoza precum si de orientare a luptei antituberculoase in Romania, fiind un organism consultativ al Ministerului Sanatatii. Fondul Global de Lupta Impotriva SIDA, Tuberculozei si Malariei reprezinta o sursa importanta de finantare pentru dezvoltarea Programului National de Control al Tuberculozei din Romania si in special, pentru asigurarea celor mai inalte standarde de ingijire si tratament ale pacientilor cu Tuberculoza Multi-Drog Rezistenta (TB-MDR).

 • Salvati Copiii a organizat concurs pe teme HIV/SIDA la Cenad, jud. Timis

  Album foto: Salvati Copiii. Informatiile pe care copiii de varsta scolara le dobandesc inca de pe acum despre HIV/SIDA vor modela cu siguranta comportamentul lor de mai tarziu, atat fata de infectia cu HIV/SIDA cat si atitudinea fata de persoanele seropozitive.

  Copyright foto:Salvati Copiii

 • SCOP Timisoara si Centrul de Zi "Effata" - sansa unei normalitati

  Album foto: SCOP Timisoara. In 2001, la initiativa SCOP Timisoara, isi deschide portile Centrul de Zi "Effata", gazduit de Spitalul "Victor Babes" si oferind servicii de consiliere si instruire vocationala tinerilor seropozitivi prin programul finantat in cadrul Rundei a 6-a a Fondului Global. Copyright foto: SCOP Timisoara

 • Salvati Copiii si programele de prevenire HIV/ITS in randul comunitatilor roma dezavantajate

  Album foto: Salvati Copiii. Activitatile si programele de prevenire a HIV/ITS desfasurate de Fundatia Salvati Copiii au vizat de aceasta data comunitatile roma din judetul Vrancea. Informatiile oferite, materialele informativ-educative si prezervativele distribuite, toate acestea au contribuit la reusita interventiei. Copyright foto: Salvati Copiii.

 • 24 martie, Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei

  24 martie marcheaza in fiecare an Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei. Mesajul sub care s-a desfasurat celebrarea acestei zile in Romania este acela ca "Impreuna putem invinge Tuberculoza. Impreuna putem reusi!" Copyright foto: Fundatia RAA.

 • Integration, in cautarea unor interventii cat mai eficiente de prevenire si suport pentru UDI

  Asociatia INTEGRATION este singura organizatie nonguvernamentala din Bucuresti formata din fosti sau activi consumatori de droguri. La inceput, la jumatatea anului 2004, aceasta a functionat doar ca grup de suport, sub umbrela ARAS (Asociaţia Romana Anti-SIDA). In prezent desfasoara proiecte complexe destinate UDI. Copyright foto: Asociatia Integration.

 • GLC (Green Light Committee) a evaluat laboratoarele centrelor de control al Tuberculozei Multi-Drog Rezistente (MDR)

  Green Light Committee este un organism international infiintat de Organizatia Mondiala a Sanatatii in anul 1998, cu rolul de a aproba infiintarea centrelor de tratament al tuberculozei multidrog-rezistente si de a supraveghea activitatea acestora, conferind si accesul la medicamente de inalta calitate pentru tratamentul tuberculozelor rezistente. Copyright foto: Fundatia RAA.

 • CPSS, profesionalism si implicare in realizarea programelor de sanatate publica

  Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate(CPSS) este una dintre cele mai active si reprezentative organizatii nonguvernamentale, infiintata in decembrie 1999. Programele si activitatile realizate si dezvoltate de CPSS sunt finantate prin furnizarea directa de servicii specifice si accesarea unor granturi (proiecte finantate pe baza competitionala). Copyright foto: CPSS.

 • Salvati Copiii si programele destinate copiilor, o sansa pentru un viitor mai bun

  Album foto Salvati Copiii: Misiunea acestei binecunoscute organizatii este aceea de a realiza activitati care sa vina in ajutorul copiilor aflati in dificultate. Un exemplu in acest sens il reprezinta campania impotriva violentei asupra copilului, precum si proiectele pentru sprijinirea accesului la educatie a copiilor care muncesc, a celor cu dizabilitati si a celor de etnie roma. Imaginile surprind activitati din cadrul programului finantat de Fondul Global - runda a 6-a "Prevenirea infectiei HIV în comunitati de romi din judetele Dambovita, Timis si Vrancea." Copyright foto: Salvati Copiii.

 • AIDROM sau impreuna putem lupta impotriva discriminarii

  Album foto: AIDROM.Infiintata inca din 1991 sub forma unui parteneriat intre Bisericile de diferite confesiuni din tara, AIDROM isi desfasoara activitatea ca o agentie de dezvoltare, realizand proiecte de imbunatatire a sistemului educational, formal si informal, a situatiei social-economice, moral-spirituale si de protejare a mediului inconjurator.

  Copyright foto: AIDROM.

 • ACCEPT, promovarea si apararea drepturilor pentru minoritatile sexuale

  Album foto Asociatia ACCEPT: In 1994 aparea in Romania prima asociatie care promova dialogul deschis si constructiv despre complexitatea subiectului legat de relatiile dintre persoane de acelasi sex. Cunoscuta initial sub denumirea de Bucharest Acceptance Group, asociatia s-a numit ulterior ACCEPT, devenind un promotor activ al apararii si reprezentarii drepturilor pentru comunitatea LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender). Copyright foto: ACCEPT.

 • Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP)

  Album foto Fundatia Pentru Dezvoltarea Popoarelor: Plecand de la viziunea sa si anume ca "fiecare persoana isi poate valorifica talentele cu care a fost inzestrata", Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) se adreseaza copiilor si tinerilor aflati in dificultate, mai ales copiilor seropozitivi si familiilor acestora. Programele FDP acorda suport tinerilor seropozitivi pentru integrarea socio-profesionala, dezvoltand totodata si programe de informare. Copyright foto: FDP.

 • Tineri pentru Tineri (TNT)

  Album foto Fundatia Tineri Pentru Tineri: Inca din 1991, anul infiintarii sale, Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT) se implica in abordarea problemelor specifice tinerilor, informarea si educatia lor. Aria de acoperire, reprezentata prin programele diverse si deosebit de atractive pe care TNT le desfasoara, cuprinde Municipiul Bucuresti si 11 judete ale tarii: Dambovita, Maramures, Iasi, Vaslui, Botosani, Ilfov, Tulcea, Mehedinti, Teleorman, Constanta, Timis. Copyright foto: TNT.

 • ALIAT- programe venite in sprijinul utilizatorilor de droguri injectabile (UDI)

  Album foto ALIAT: Incepand cu 1999, ALIAT desfasoara si dezvolta activitati in domeniul prevenirii consumului de droguri injectabile si al tratamentului afectiunilor asociate. Beneficiarii acestor activitati, considerate de pionierat, sunt utilizatorii de droguri injectabile (UDI) din Bucuresti. Copyright foto: ALIAT.

 • Asistenta tehnica din partea Primitorului Principal

  Album foto Fundatia RAA: Activitatea Romanian Angel Appeal in perioada iulie - decembrie 2007 s-a concentrat si pe pregatirea conditiilor de implementare ale celor doua granturi, inclusiv pe cresterea capacitatii tehnice a implementatorilor de a raspunde nevoilor in implementarea si raportarea corespunzatoare a activitatilor. Albumul foto cuprinde imagini surprinse in cadrul seminariilor de asistenta tehnica organizate in noiembrie 2007 pentru implementatorii programului HIV/SIDA al Rundei a 6-a. Copyright foto: RAA.

 • ARAS - Programul "Seara de seara"

  Album foto Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS): Seara de seara, echipa ARAS e la datorie, ajungand in locuri unde serviciile nationale de sanatate publica nu vor ajunge probabil niciodata. Fotografiile din acest album ilustreaza munca echipei ARAS din programele destinate prevenirii HIV/SIDA si ITS in randul lucratorilor sexului comercial, utilizatorilor de droguri injectabile si persoanelor fara adapost. Copyright foto: ARAS

 • Harta programelor HIV/SIDA destinate grupurilor vulnerabile

  Distributia geografica a programelor HIV/SIDA de prevenire destinate grupurilor vulnerabile finantate de Fondul Global - Runda a 6-a in Romania