Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT)

Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT)

Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT) este una dintre cele mai active organizatii non-guvernamentale din domeniul informarii, educarii si abordarii problematicii specifice tinerilor din Romania. Un numar foarte mare de tineri, care provin din toate mediile sociale si culturale, participa ca voluntari la activitatile initiate si desfasurate de TNT.

Infiintata in 1991 cu scopul de a se implica in problematica sociala a tinerilor din Romania, TNT reprezinta una dintre primele organizatii nationale, independente, create de tineri pentru tineri.

Aria de acoperire, reprezentata prin programele diverse si deosebit de atractive pe care TNT le desfasoara cuprinde Municipiul Bucuresti si 11 judete ale tarii: Dambovita, Maramures, Iasi, Vaslui, Botosani, Ilfov, Tulcea, Mehedinti, Teleorman, Constanta, Timis.

TNT colaboreaza indeaproape atat cu institutii guvernamentale (Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Internelor si Reformei Administrative) cat si cu reprezentanti ai societatii civile, organizatii non-guvernamentale (ARAS, SECS, PSI, Salvati Copiii, Consortiul AJDM, Educatia 2000+, CPSS, Concept).

Obiectivul principal al acestor activitati il reprezinta imbunatatirea si mentinerea starii de sanatate a populatiei, indeosebi a tinerilor. Cu sprijinul tehnic si financiar al programelor de finantare si al donatorilor internationali - GFATM, UNFPA si JSI R&T / USAID - rezultatele obtinute au fost remarcabile in ceea ce priveste numarul persoanelor informate si instruite, care provin din diferite grupuri profesionale/ ocupationale: elevi, studenti, cadre didactice, personal medical si ne-medical din unitatile militare, ofiteri, subofiteri si soldati din scolile si unitatile militare.

In cadrul Rundei a 6-a, TNT intentioneaza sa implementeze, pe parcursul a 2 ani (2007-2009) proiectul "Adoptarea unor cunostinte, practici si comportamente adecvate privind privind grupurile vulnerabile aflate in aresturile temporare de politie, privind ITS/HIV/SIDA si abuzul de substante".

Acest proiect a fost propus de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative - Directia generala Medicala (MIRA) si Fundatia Tineri pentru Tineri (TNT), are ca scop principal instruirea personalului medical si ne-medical care lucreaza in aresturile de politie cu grupurile vulnerabile din Romania, privind ITS/HIV/SIDA si consumul de substante ilegale. Proiectul se va desfasura in 22 de judete din Romania si in Municipiul Bucuresti. Modalitatea prin care TNT isi propune sa atinga scopul proiectului se refera la realizarea a doua cursuri de instruire pentru personalul medical si cel ne-medical din aresturile politiei, acolo unde acestia au un contact direct cu grupurile targetate de proiect, respectiv persoanele care practica sexul comercial si persoanele care utilizeaza droguri injectabile.

Afla mai multe despre TNT la : www.y4y.ro.