TB

 • Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS)

  Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate(CPSS) este una dintre cele mai active si reprezentative organizatii nonguvernamentale, infiintata in decembrie 1999.

 • Institutul de Pneumoftiziologie Prof. Dr. Marius Nasta

  Sanatoriul si Dispensarul "Filaret", inaugurat in anul 1904 la Bucuresti, a marcat debutul activitatii Societatii pentru profilaxia tuberculozei, infiintata la initiativa unui grup de medici in anul 1901.

  In anul 1949 devine "Institut Clinic de Ftiziologie", organ tehnic consultativ al Ministerului Sanatatii, responsabil cu efectuarea de studii si cercetari in toate problemele legate de tuberculoza precum si de orientare a luptei antituberculoase in Romania.

 • Societatea Crucea Rosie Romana

  Actul de infiintare al Societatii Crucea Rosie Romana (CRR) dateaza din 4 iulie 1876, data la care isi incepe dealtfel activitatea in actualul sediu al Spitalului Coltea din Bucuresti.

  Inca de la infiintare, CRR s-a implicat direct, suportiv si inovator in asistenta persoanelor aflate in dificultate, fie ca a fost vorba despre calamitati naturale, conflagratii mondiale sau conflicte armate, campanii de informare si educatie pentru sanatate, imbunatatirea controlului unor epidemii majore sau intrajutorarea materiala a persoanelor defavorizate.

 • Unitatea de Implementare a Proiectelor de Control al Tuberculozei de pe langa Administratia Nationala a Penitenciarelor (UIP-TB ANP)

 • Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei (CNSMF)

  Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei (CNSMF) a fost infiintat in 2001 la initiativa a 54 de medici de familie, printre membrii fondatori numarandu-se si Societatea Nationala de Medicina Familiei, organizatie nationala ce reprezinta medicii de familie din Romania.

 • Organizatia Salvati Copiii Romania

  Salvati Copiii Romania, membra activa a Aliantei Internationale Salvati Copiii, este o organizatie non-guvernamentala ce isi bazeaza activitatea pe implicarea voluntara a membrilor sai, desfasurand programe si activitati in beneficiul copiilor, mai ales al celor aflati in dificultate.

 • Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS)

  Infiintata in 1992 in cadrul unui program finantat de Banca Mondiala, SNSPMS este una dintre institutiile care se pot mandri cu o lunga traditie de cercetare si formare in domeniul sanatatii publice si a managementului sanitar.