Primitor Principal

Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei finanteaza programe prin intermediul unor entitati nationale (institutii guvernamentale sau organizatii non-guvernamentale) cu care incheie acorduri de finantare. Aceste entitati sunt denumite Primitori Principali.

Primitorii Principali sunt desemnati de catre Mecanismele de Coordonare de tara sa incheie acorduri de finantare cu Fondul Global, sa coordoneze si sa gestioneze implementarea granturilor la nivel national.

Un Primitor Principal poate intra in relatie contractuala cu Fondul Global numai daca, in urma evaluarii conduse de Fondul Global prin intermediul unui Agent Local al Fondului, rezulta ca acesta:

  • corespunde din punct de vedere al capacitatii institutionale si programatice,
  • are sisteme de management financiar corespunzatoare,
  • detine sisteme de management al achizitiilor la standardele cerute
  • are implementate sisteme corespunzatoare de monitorizare si evaluare a programelor.

Ca Primitor Principal pentru programele finantate de Fondul Global in Romania sub Runda a 6-a de finantare a fost selectionata Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA), in baza deciziei Comitetului National de Coordonare a Programelor Finantate de Fondul Global in Romania si a evaluarii Agentului Local al Fondului Global in Romania (KPMG).