RAA

RAA

Fundatia Romanian Angel Appeal

Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) este Primitorul Principal al celor doua Granturi (HIV/SIDA si TB) aprobate pentru Romania in cadrul celei de a 6-a runde de catre Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei.

Fundatia Romanian Angel Appeal a fost infiintata in 1991 de catre sotiile membrilor formatiei Beatles si Elton John, cu misiunea de a ajuta copiii abandonati din institutiile romanesti, inclusiv pe cei infectati cu HIV/SIDA. Ulterior, RAA a reusit sa atraga un numar important de parteneri si sustinatori, printre care Fundatia Franco Moschino din Italia care a devenit partenerul strategic al RAA de-a lungul ultimilor zece ani.

Activitatea RAA se concentreaza in prezent pe cinci directii principale:

  1. Programe ce vizeaza imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor afectati de boli cronice cu risc de discriminare si marginalizare sociala prin proiecte de dezvoltare a calitatii serviciilor medicale, de suport psiho-social si prin programe de prevenire: reteaua sectiilor de zi "Floarea Soarelui - Smile", reteaua centrelor de consiliere si testare HIV, organizarea celui mai unui amplu program de prevenire a transmiterii HIV de la mama la copil din Romania (16 judete si Bucuresti), etc.
  2. Activitate in domeniul cercetarii, coordonand studii clinice ce vizeaza evaluarea eficacitatii diferitelor scheme terapeutice la copii cu infectie HIV (partener in studiile coordonate de reteaua pediatrica europeana PENTA) si fiind unul dintre partenerii retelei de excelenta TEDDY pentru cercetarea in domeniul medicamentelor de uz pediatric.
  3. Activitate de formare atat in regim rezidential cat si la distanta: organizarea a peste 200 de sesiuni de formare in regim rezidential si dezvoltarea primei platforme de e-learning cu un numar de peste 40.000 cursanti inscrisi.
  4. Activitate de consultanta in regiunea Est-Europeana pentru sectorul non-guvernamental si guvernamental pe diferite arii de expertiza: monitorizare-evaluare programatica, sisteme de management financiar si achizitii, comunicare, management de proiect, retele de servicii si prevenire din sfera sanatatii publice, etc.
  5. Implementator si administrator de granturi (Primitor Principal) pentru programele HIV/SIDA si Tuberculoza finantate de Fondul Global

Fiecare dintre cei 18 ani de activitate ai Fundatiei Romanian Angel Appeal au reprezentat un moment de referinta in domeniul interventiilor pentru cresterea calitatii ingrijirii pacientilor cu HIV/SIDA si limitarea epidemiei. Marturie in acest sens stau cei peste 100.000 de beneficiari din 23 de judete unde RAA a dezvoltat si imbunatatit programe de prevenire, tratament si suport psiho-social.

In permanenta preocupata de calitatea serviciilor pe care le ofera, RAA a fost prima organizatie non-guvernamentale care a implementat si certificat sistemul ISO 9001:2001 de management al calitatii. Acesta acreditare reprezinta o garantie in plus a profesionalismului de care fundatia da dovada in relatie cu beneficiarii si partenerii sai.

Fundatia RAA este organizatie implementatoare a Codului de bune practici pentru reprezentantii societatii civile activi in domeniul HIV/SIDA. Pentru evaluarea sa periodica sunt utilizate Instrumentele de auto-evaluare puse la dispozitie de Cod, urmarind diferite arii deactivitate (advocacy, copiii si HIV, consilierea pentru testarea HIV, testarea HIV voluntara, prevenirea infectiei cu HIV, etc).

Membra a Comisiei Nationale pentru Supravegherea si Controlul cazurilor de HIV/SIDA si a Comitetului National de Coordonare a Programelor finantate de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, RAA a incurajat si stabilit parteneriate stabile si durabile atat cu institutii guvernamentale cat si cu reprezentantii societatii civile, bazate pe cooperare, transparenta si profesionalism.

In egala masura RAA militeaza activ pentru combaterea discriminarii si marginalizarii sociale si este unul dintre promotorii asistentei multidisciplinare a persoanelor afectate de boli cronice, cu risc de discriminare si excludere sociala.

Afla mai multe despre Fundatia Romanian Angel Appeal pe www.raa.ro !