Lansarea de catre Parteneriatul STOP TB a website-ului dedicat Zilei Mondiale TB, 2011

2011 reprezinta cel de al doilea an al Campaniei " Miscarea Impotriva Tuberculozei" (On the move against tuberculosis), initiata de Parteneriatul STOP TB, al carui obiectiv este acela de a incuraja inovatia si cercetarea stiintifica medicala in abordarea problemelor legate de prevenirea si controlul Tuberculozei (TB).

In cadrul acestei campanii, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), prin Parteneriatul STOP TB, a anuntat lansarea website-ului dedicat Zilei Mondiale TB pentru anul 2011, celebrata in fiecare an pe 24 martie, website disponibil la www.stoptb.org/events/world_tb_day/2011/.

Campania urmareste, de altfel, promovarea obiectivelor ambitioase pe care si le propune Planul Global de Stopare a Tuberculozei 2011-2015, lansat de Parteneriatul STOP TB in cursului lunii octombrie 2010. Pentru prima oara, obiectivul principal al unui plan de o asemenea anvergura este acela de a incuraja si de a sustine inovatia si cercetarea stiintifica medicala care sa poata pune la dispozitia populatiei teste rapide pentru depistarea TB, scheme terapeutice performante si un vaccin eficient impotriva Tuberculozei.

Totodata, aceasta campanie isi focalizeaza atentia asupra medicilor, asistentelor medicale, managerilor, pacientilor si cercetatorilor care si-au adus contributia la descoperirea unor noi mijloace de interventie si noi modalitati de prevenire si control al TB, putand astfel constitui un exemplu si o sursa de inspiratie pentru alti specialisti implicati in acest domeniu.

De altfel, din pespectiva campaniei lansata de Parteneriatul STOP TB, fiecare pas inainte in domeniul inovatiei si cercetarii stiintifice reprezinta un succes important pentru persoanele afectate de Tuberculoza si care ne poate conduce la eliminarea TB ca problema globala de sanatate publica.

Pe pagina web dedicata Zilei Mondiale TB 2011 (ZMTB) sunt disponibile si pot fi descarcate resurse informative, un ghid in 6 limbi internationale (araba, chineza, engleza, franceza, rusa si spaniola) elaborat de OMS pentru a facilita pregatirea pentru evenimentele dedicate ZMTB precum si un model de afis ce poate fi folosit in campanie, purtand sloganul « Miscarea Impotriva Tuberculozei ».

Pentru mai multe informatii puteti accesa http://www.stoptb.org/events/world_tb_day/2011/.