Resurse externe

Pe lângă ceea ce dezvoltăm noi, suntem parteneri în diferite proiecte care vin cu resurse externe valoroase și diverse. Astfel, avem o colecție de materiale pe care vă invităm să le descoperiți mai jos, precum și redirecționări către partenerii cu care lucrăm.

Nume proiect Descriere Link

Stop TB România

Reţea informală de organizaţii active în domeniile sănătate şi social, reţea care funcţionează prin implicarea voluntară a membrilor în acţiuni comune. Promovează dreptul la informare, diagnostic, tratament corect și complet până la vindecare și la servicii de suport adecvate, pentru fiecare persoană aflată la risc de îmbolnăvire sau diagnosticată cu tuberculoză.

Vezi pagina

eLearning Hub by Romanian Angel Appeal

O lume echitabilă în care fiecare copil, tânăr și adult își atinge potențialul maxim este viziunea Fundației Romanian Angel Appeal pentru societatea în care trăim. Pentru a transpune in realitate aceasta viziune,in toate proiectele pe care le implementam, educația este o componentă puternica. O experiență de peste 25 de ani în furnizarea de cursuri și derularea de programe educaționale pentru profesioniști stă la baza acestui Hub educațional. Ne-am propus să oferim acces la resurse, instrumente și cursuri pentru categorii diverse de profesioniști în domenii cheie de activitate.

Vezi pagina

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”

Încă de la înfiinţare, Institutul orientează activitatea pe trei paliere, respectiv pregătirea cadrelor de specialitate, crearea şi consolidarea unor legături solide cu unităţile sanitare din teritoriu şi cercetarea de ordin ştiinţific, obiectivul său principal fiind stabilirea unei concepţii unitare de luptă contra tuberculozei, elaborarea unor criterii de dezvoltare a reţelei de specialitate, în concordanţă cu principalele aspecte epidemiologice.

Vezi pagina

Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate

Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS) este o fundaţie independentă, non-profit, fără apartenenţă politică, cu personalitate juridică, constituită în decembrie 1999. Își asumă misiunea promovării unor servicii de calitate în domeniul sănătăţii, participarea activă la dezvoltarea politicilor de sănătate, îndeplinirea rolului de catalizator al dezbaterii în domeniul politicilor de sănătate şi al dezvoltării proiectelor privind serviciile de sănătate și sănătatea publică.

Vezi pagina

Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză MDR

A fost fondată în anul 2011 ca organizație non-guvernamentală, non-profit. Principala activitate este concentrarea pe nevoile pacienților cu TB și TB-MDR: reprezentarea lor în fața autorităților. Organizația se află în plină dezvoltare, pentru a putea răspunde nevoilor specifice ale pacienților. Deocamdată se adresează nevoilor punctuale, având recent dezvoltat un plan strategic ce se implementează.

Vezi pagina

Stop TB Partnership Internațional

Are ca scop eradicarea Tuberculozei din lume, o boală curabilă, care încă ucide trei oameni în fiecare minut. Fondat în 2001, misiunea Parteneriatului este de a servi fiecare persoană care este vulnerabilă la TB si de a se asigura că un tratament de înaltă calitate este disponibil pentru toți cei care au nevoie de el.

Vezi pagina

Organizația Mondială a Sănătății

Are scopul de a construi un viitor mai bun, mai sănătos pentru oamenii din întreaga lume. Lucrând prin birouri din peste 150 de țări, personalul OMS conlucrează cu guverne și alți parteneri pentru a asigura cel mai înalt nivel de sănătate pentru toți oamenii.

Vezi pagina

Organizația Mondială a Sănătătii – Biroul pentru Europa

MS este autoritatea responsabilă pentru sănătatea publică în cadrul sistemului Națiunilor Unite. Biroul Regional pentru Europa al OMS (OMS Europa) este unul dintre cele șase birouri regionale ale OMS din întreaga lume.

Vezi pagina

Global TB Caucus

O rețea internațională unică a reprezentanților politici cu sprijin în mai mult de 100 de țări. Condus de membrii săi pentru membrii săi, cu sprijinul unui Secretariat dedicat, membrii Caucus lucrează în mod colectiv și individual, pentru a pune capăt epidemiei TBC.

Vezi pagina

The Truth about TB

TB Alert gestionează programul ”Adevărul despre TBC” în Marea Britanie – organizație națională de caritate a tuberculozei din Regatul Unit, ajutând oamenii să-și salveze viața în Marea Britanie, Zambia, Malawi și Zimbabwe.

Vezi pagina

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Maladiilor, SUA

Misiunea Direcției de Eliminare a Tuberculozei (DTBE) este de a promova sănătatea și calitatea vieții prin prevenirea, controlul și eventual eliminarea tuberculozei în Statele Unite.

Vezi pagina

TB Europe Coalition

Alianță informală de advocacy, care împărtășește un angajament pentru creșterea gradului de conștientizare a tuberculozei și a creșterii voinței politice de a controla boala în regiunea europeană a OMS și la nivel mondial.

Vezi pagina