poza-about

Povestea Noastră

De peste 30 de ani ne asigurăm că fiecare copil, tânăr și adult primește șansa de a trăi independent, în ciuda problemelor sociale sau medicale cu care se confruntă. Proiectele noastre sunt gândite pe termen lung, unele devenind politici naționale și modele preluate de stat și neobosit ne uităm la probleme, la soluții și moduri în care ele pot fi implementate durabil.

Construcția noastră se bazează pe 3 piloni importanți – educație, sănătate și activități în domeniul social, fie ele în comunitate sau de tineret.

Suntem pionieri în domeniile noastre de activitate, iar la baza intervențiilor noastre stau abordări multi-disciplinare, în care în egală măsură acordăm sprijin specialiștilor, organizăm cursuri de instruire și desfășurăm proiecte de cercetare, campanii și programe de advocacy, în colaborare cu autorități guvernamentale, organizații neguvernamentale si companii sau dezvoltăm rețele de servicii pentru diferite categorii.

Ne-am născut ca organizație umanitară

Sute de voluntari englezi porneau către România în vara anului 1991, pentru a le veni în sprijin copiilor din orfelinatele românești. Medici, sociologi și asistenți sociali au ajutat fondatorii și comunitatea internațională să transforme realitatea copiilor din orfelinate. Ei au fost inima Fundației, care astăzi este la fel de vie și activă, pentru copiii, tinerii și adulții din România.

raa_inceputuri
poza

Începuturi

Povestea schimbării începe acum peste 30 de ani, cu durerea copiilor din orfelinatele românești și cu Olivia Harrison, soția unuia dintre cei patru legendari Beatles. Foarte rapid ajutorul pe care Olivia își dorea să-l ofere s-a transformat într-o mobilizare fantastică a comunității internaționale, a fondurilor și voluntarilor, în sprijinul copiilor bolnavi și instituționalizați, din România.

Problema copiilor afectați de SIDA în România a fost întotdeauna atât de covârșitoare, încât singurul mod de a o aborda a fost să ne gândim că, dacă reușim să îmbunătățim viața unui singur copil, eforturile noastre sunt răsplătite” – Olivia Harrison, 1993

poza (1)

Ne-am propus să facem mai mult

Dincolo de zidurile orfelinatelor renovate cu sprijin financiar din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, am descoperit o întreagă comunitate de oameni în suferință, copii și tineri afectați de boli cronice, pentru care ne-am dorit să facem mai mult. 

Am scris proiecte, am încheiat parteneriate și am continuat să strângem fonduri, direcționându-ne munca și atenția către persoanele aflate la risc de excluziune socială – fie ca urmare a infectării cu HIV, Tuberculoză, fie din cauza bolilor cronice cu care se confruntă, sau a situațiilor umanitare. 

Și în tot ceea ce am făcut, ne-am dorit ca intervenția noastră să fie una sustenabilă. Așadar, am convins parteneri strategici să ni se alăture: ministere, autorități publice locale, organizații naționale și internaționale.

O fărâmă din sufletul echipei se află în viața mai bună a copiilor și tinerilor defavorizați.