Educație și Speranță Pentru Ucraina

Context

În 2022, războiul a schimbat focusul pentru noi toți și ne-a arătat nedreptatea la cel mai înalt nivel al ei. Încă din primul moment am înțeles că în tot acest context, copiii din Ucraina au nevoie de protecție și educație. În timp, răspunsul nostru a devenit unul integrat, care a vizat educația copiilor preșcolari și școlari, sănătatea mintală și socio-emoțională a adolescenților, precum și integrarea părinților. La finalul primului an de război, peste 1070 de minori au fost atinse prin servicii directe și 32 de adulți au fost angajați.

Copiii și adolescenții strămutați din Ucraina au nevoie de protecție și educație.  Iar noi ne-am asigurat că au parte de cele două, în mod sustenabil și adaptat lor.

Rezultate

În total, am peste 600 de copii au fost susținuți pentru a-și continua studiile în București. Alți 100 au participat pe timpul verii la un program intens de recuperare a orelor și materiei pierdute în toată perioada de instabilitate din primele luni. 

Și tot pe perioada verii, alți 88 de copii au redescoperit bucuria jocului în taberele organizate prin țară. Au fost momente intense, care alternau între clipe de veselie și cele de vinovăție, dar în care cei mici și familiile lor au redescoperit puterea din interior și cea pe care ți-o poate da o comunitate. 

Tot în tabere au participat și adolescenții ucraineni, care au petrecut o săptămână deconectați de telefoane, în mijlocul naturii, cu activități de educație non-formală create special pentru ei. La începutul lunii septembrie, aproximativ 196 de adolescenți, copii și părinți au participat într-una din taberele organizate de noi în 2022.

În tot acest an, peste 35 de voluntari au fost alături de noi, iar în primele luni 80 de donatori individuali și 5 companii au făcut posibile o parte dintre eforturile noastre.

Știri despre proiect


Warning: foreach() argument must be of type array|object, string given in /home/raa/public_html/wp-content/themes/raa-theme/template-parts/project/project-grid-select.php on line 5