Pentru Wellbeing-ul tău și al meu! O Săptămână de Conectare și Descoperire

Pentru Wellbeing-ul tău și al meu: 34 de tineri din 6 țări au participat la schimbul de tineret organizat de Romanian Angel Appeal în vara anului 2023. 

În cadrul proiectului, tinerii au luat parte la activități, discuții și vizite sub umbrela de sănătății mintale. 

Youth Exchange-ul a propus activități de educație non-formală precum interviuri, design thinking, brainstorming, videoclipuri, world cafe, muzică, povești, discuții facilitate, toate menite să creeze o viziune mai clară a felului în care tinerii vor ca adulții să vorbească cu ei despre sănătatea mintală.

Un alt element esențial acestor activități sunt serile culturale, jocurile și dansurile tradiționale și dorința de a împărtășii bucăți din cultura fiecăruia, modalități unice prin care tinerii a ocazia să cunoască alte culturi și să își facă noi prieteni.

La finalul unei săptămâni pline, ne așteptăm să vedem cum mesajele de sănătate mintală sunt promovate în rândul tinerilor.

Katerina din Grecia a descris perfect starea de bine pe care fiecare dintre noi ar trebui să o aibă: 

Nevoile tale sunt satisfăcute, nimic nu te poate afecta negativ, pentru că îți cunoști valoarea și capacitățile, iar reacțiile celorlalți nu îți afectează starea de spirit. Primești criticile ca feedback pozitiv pentru propria creștere și ignori orice comentariu negativ care îți subminează încrederea.

Am analizat mesajele privind sănătatea mintală transmise prin mai multe canale, precum cel de muzică sau meme-uri, căci, la finalul zilei, suntem în fața generației Z. După ce am văzut ce fac alții, ne-am gândit ce putem face noi? 

Așa am creat propriile melodii, povești, flyere sau meme-uri despre cum ne exprimăm sentimentele. 

A fost o săptămână plină de surprize, în care am avut oportunitatea de a învăța și de a înțelege modul în care tinerii percep și discută sănătatea mentală, iar printre discuțiile dificile, am avut și multe momente de distracție și conectare profundă.