Re-writing the Refugees Life – Youth Exchange

Re-writing the Refugees Life: o săptămână plină de emoție și învățare cu 35 de tineri din 7 țări diferite.

Într-o dimineață plină de entuziasm și dorință de a face o diferență, Bucureștiul a găzduit un proiect special: Erasmus+ Youth Exchange intitulat „Re-Writing the Refugees Life”. 

În cadrul acestui proiect, tinerii din șase țări europene s-au adunat pentru a discuta și explora modul în care comunitățile pot ajuta la rescrierea poveștilor refugiaților și la integrarea lor armonioasă în societatea gazdă.

Participanții, proveniți din diverse medii culturale și cu experiențe diferite, au avut oportunitatea de a învăța unii de la alții și de a contribui la crearea unui mediu de înțelegere și acceptare reciprocă. 

Timp de o săptămână, ei s-au implicat într-o serie de activități interactive și discuții deschise, care au acoperit subiecte precum provocările cu care se confruntă refugiații, drepturile lor, și modul în care societatea poate oferi sprijin și solidaritate.

Pe lângă activitățile de învățare, tinerii au avut ocazia să se implice în acțiuni concrete de ajutorare a refugiaților, cum ar fi voluntariatul în centre de primire și activități de conștientizare a publicului larg cu privire la problemele cu care se confruntă aceste persoane.

Pe măsură ce săptămâna a evoluat, tinerii au devenit mai conștienți de puterea compasiunii și empatiei în sprijinirea celor în nevoie. 

Prin intermediul activităților precum vânătoarea de comori urbane și vizita la Peleș Castle, ei au învățat să aprecieze frumusețea și diversitatea lumii înconjurătoare.

La finalul proiectului, participanții au plecat cu inimile pline de inspirație și determinare de a continua să promoveze pacea și bunăstarea mintală în comunitățile lor. 

Youth Exchange-ul nu numai că i-a îmbogățit pe acești tineri cu noi cunoștințe și experiențe, dar i-a și conectat într-o rețea de prietenie și solidaritate care va dăinui pentru mult timp de acum încolo.